+45 5072 8888

hotelbrinkly@gmail.com

LOKALHISTORISKE OPLEVELSER

Hør om svundne tider og historiske huse langs Strandvejen i det lille lokale Skotterup og slut af med smagen af Food by Heart på Hotel Villa Brinkly

Vi har inviteret lokalhistoriker Kjeld Damgaard til at underholde os om historiske huse langs Strandvejen, om Egebæksvang Skov og om Hotel Villa Brinkly, der oser af endnu mere historie fra de go´e gamle dage.
I inviteres ind i Villa Brinklys hyggelige pejsestue, hvor Kjeld Damgaard viser Lysbilleder fra en svunden tid, samt fortæller de spændende historier om nærområdet, hvor vi får indsigt i hvordan livet var dengang.

Der sluttes af med en let tapas ”bådmenu” med smagsoplevelser af Food by Heart.
Der kan tilkøbes drikkevarer, samt tre små kager fra de goé gamle dage. Thé eller kaffe gives gratis med køb af kager. Der tilbydes desuden gratis vand fra Skotterupkilden.

Oven i det får I fornøjelsen af at høre værtsparrets historie om livet på Brinkly gennem 17 år.
Hvis I har spørgsmål til arrangementerne, skal I være meget velkommen til at ringe: +45 5072 8888 eller skrive til os: hotelbrinkly@gmail.com

Jubilæumstilbud: Kr. 295,00 per person per tur.  Tilmelding via Mobil Pay: 186228 – Skriv dato for arrangementet i beskedfeltet.

– Arrangementet gennemføres ved mindsteantal 12 pers. Og Max 30 pers. Ved under 12 pers. annulleres en uge før og indbetalte beløb returneres, eller flyttes til næste arrangement dato.

Vælg mellem disse lokalhistoriske foredrag:

Lokkerup og Dalsborg : Lørdag den 14. januar: kl. 12.00 – 14.30
Med udgangspunkt i pestepidemien i 1711 fortæller KD om Lokkerup-området lige nord for Brinkly. Her gik grænsen mellem det smitteramte og derfor afspærrede Helsingør og her lå markedet, hvor byens befolkning kunne få mad og forsyninger. Senere opstod ejendommen Dahlsborg, som i dag er boliger.

Egebæksvang Skov: Lørdag den 11. februar: kl. 12.00 – 14.30<
Lige ved siden af Brinkly ligger Egebæksvang Skov, som har sin egen historie. Her lå engang en lille landsby, Egebæk, og her holdt man de legendariske 28. maj fester, som blev rene tilløbsstykker. Senere holdtes mange andre skovfester. KD fortæller også om andre sider af skovens kulturhistorie.

Brinkly og Skotterup Lørdag den 11. marts eller 29. april: kl. 12.00 – 14.30
Med udgangspunkt i ”Brinkly”, som i dag er et lille ”familiehotel”, fortæller KD om Skotterup fiskerleje og nogle af de huse man passerer forbi på en gå- eller køretur langs Strandvejen. Vi hører også om mennesker, husnavne, industri og meget andet.

OPLEVELSER

Villa Brinkly ligger i Danmarks næststørste nationalpark, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, og tilbyder en nærværende og unik naturoplevelse lige uden for døren.

Hele området byder på en perlerække af oplevelser og seværdigheder, lige fra Unesco Verdensarv til masser af små ukendte perler. Flere af dem nås nemt på cykel. Blandt dem Kronborg og de gamle historiske gader i Helsingør. Også det internationalt anerkendte museum for moderne kunst, Louisiana i Humlebæk, er kun en kort cykeltur væk.

Louisiana
Kronborg Slot
Hamlet Scenen
Museet for Søfart
Teknisk Museum
Kulturværftet i Helsingør
Karen Blixen
Rudolph Tegners Museum
Esrum Slot
VisitNordsjælland
Gurre Slot
Peter Beier Chokolade
Øresundsakvariet
Vikingemuseet
Vores Skotterup
Cafe Divino